Sosyal Medya

İnstagram DM Görüldü Yapmadan Okuma

Instagram Dm Görüldü Yapmama

Yazımızın içerisinde instagram dm görüldü özelliği kapatılabilir mi,  görüldü özelliği  nasıl kapatılır, okunduktan sonra okunmadı olarak işaretlenebilir mi, gönderdiğim mesajlarda ‘görüldü’ neden çıkmıyor, görüldü yapmadan okuma uygulamaları nelerdir, son görülme özelliği nedir, instagram son görülme özelliği nasıl kapatılır, kimler size dm ile ulaşabilir sorularının cevaplarını bulabilirsiniz.

Dm Okuyun Karşı Taraf Görmesin

 Instagram üzerinde herhangi bir kullanıcıya gönderdiğiniz ya da herhangi bir kullanıcıdan aldınız özel mesajlar dm olarak adlandırılmaktadır. ‘Direct Message’ kelimesinin baş harflerini kullanarak DM diye isimlendirilmekte olan bu mesajlar uygulamada seri bir iletişim halinde kalmanızı sağlamaktadır. Bu mesajlaşmada yazıyla iletişim kurabileceğiniz gibi fotoğraf, video, müzik veya paylaşım linki de gönderebilirsiniz. Instagram dm’ de bir mesajı görüntülediğinizde, mesajın altında ‘görüldü’ iletisi belirir. Bu şekilde dm’ yi gönderen kişi mesajı okuyup okumadığınızı anlamış olur. Ancak bu bazen istenmeyen bir durum olmaktadır. Bunun en büyük sebeplerinden birisi ise o an cevap vermek istemeyişiniz olabilir. Genellikle karşı taraf bu mesajları okuduğunuz anda cevap atmanız beklentisiyle yollar. Biri size dm attığında ne yazdığını okumak ama ‘Görüldü’ ibaresinin karşı tarafa iletilmesini istemiyorsanız uygulayabileceğiniz birkaç yöntem mevcut.

İnstagram Dm Görüldü Özelliği Kapatılabilir mi?

İnstagram uygulaması üzerinde direkt böyle bir özellik şuan için mevcut değil. Sürekli olarak özelliklerini güncelleyen İnstagram’a bu güncellemenin gelip gelmeyeceği ise henüz bilinmiyor. Direkt uygulama üzerinden bu özelliği kapatamıyor olsanız bile başka bir uygulamaya gerek duymadan Dm’lerinizi ‘Görüldü’ olmadan okumanız mümkün.

İnstagram Dm Görüldü Kapatma
İnstagram DM Görüldü Yapmadan Okuma

Görüldü özelliği Nasıl Kapatılır?

Instagram DM’de görüldü özelliğini tüm kişileriniz için kapatmanız söz konusu değildir. Ancak mesajı gönderen kişiyi gördükten sonra mesajı ‘görüldü’ ibaresi çıkmadan okumanız mümkündür.

  • İlk olarak DM’yi gönderen kişinin ismini profil arama kısmından aratarak kişinin profiline girin.
  • DM’yi gönderen kullanıcının profil sayfasının sağ üst kısmında bulunan 3 noktaya tıklayınız.
  • Karşınıza seçenekler listesi gelecektir. Buradan ‘Kısıtla’ seçeneğini seçmelisiniz.
  • Şimdi DM kutunuza geri dönüş yapın. Göreceksiniz ki mesaj artık ana mesaj sayfasında yer almamaktadır. Kullanıcıyı kısıtladığınız için mesajı ‘Mesaj İstekleri’ kısmına taşınmıştır.
  • Mesaj isteklerine geldiğinizde kullanıcıdan gelen mesajı görüntüleyebilirsiniz. Mesajı okumanıza rağmen karşı tarafa ‘Görüldü’ bildirimi gitmez. Mesajın alt kısmında bulunan ‘kısıtlamayı kaldır’ seçeneğine tıklamamaya özen gösterin. O an mesajın içerisinde olduğunuz için karşı tarafa ‘görüldü’ iletisi anında ulaştırılacaktır.
  • Mesajı okuduktan sonra kullanıcının profiline geri gelin.
  • Yine profilin sağ üst tarafındaki 3 noktaya tıklayarak ‘Kısıtlamayı kaldır’ seçeneğini tıklayın.
  • DM’yi gönderen kişinin kısıtlamasını kaldırdığınızda mesaj tekrar DM kutunuza taşınır. Okunmayan mesaj bildirimi olarak kalacaktır. Ne zaman ki mesajı DM kutunuzdayken açıp okursanız o zaman ‘Görüldü’ iletisi gönderilecektir.
  • Herhangi bir instagram kullanıcısını kısıtladığınızda kişiye bu konuda hakkında bir bildirim gitmez. Yani öğrenmesi mümkün değildir.

Bir diğer yol ise telefonunuzun internetini kapatarak mesajı okumaktır. Ancak bu yöntemde interneti tekrar açtığınız anda karşı tarafa ‘Görüldü’ bildirimi yapılacaktır. Yine bu yöntemde yaşanan sorunlardan bir tanesi ise mesaj uzunluğuna bağlı olarak, interneti kapattığınızda karşınıza çıkan ‘Mesaj Yüklenemedi’ ibaresidir. Bu iki seçeneği karşılaştırırsak kullanıcıyı kısıtlayarak mesajı okumak daha kullanışlı bir yöntemdir.

Instagram kullanıcıları tarafından tercih edilen bir diğer yöntem ise gönderilen mesajı bildirim panelindeyken okumaktır. Ancak bu sadece çok kısa mesajlar için uygulanabilen bir yöntemdir. Daha uzun mesajlar için bu yöntem kullanılamaz.

Kullanıcıyı kısıtlama yönteminde dikkat etmeniz gereken çok önemli bir husus bulunmaktadır. ‘Son görülme’ özelliğiniz aktif ise karşı taraf mesajı kontrol ettiğinde İnstagram’da aktif olduğunuzu görecek ve bilerek mesajını okumamayı seçtiğinizi anlayacaktır.

Birçok konuda olduğu gibi bu konuda da çözüm sunduğunu iddia eden birçok 3. Parti uygulama mevcuttur. Ancak bu uygulamalar genellikle kişilerin bilgilerini ya da hesaplarını ele geçirmekte ve çeşitli sıkıntılar yaşanmasına sebep olmaktadırlar.

Görüldü Yapmadan Okuma Uygulamaları Nelerdir?

Bu uygulamaların birçoğu sadece instagram’a özel değil pek çok sosyal platformda gizliliğinizi korumayı hedefler. Mavi tik, göründü bildirimleri bu sayede karşı tarafa iletilmez. İşte o uygulamalardan bazıları:

Bu yazı sadece bilgilendirme amaçlı olup 3. Parti uygulamalardan doğabilecek her türlü sorun okuyucunun kendisine aittir.

DM Okunduktan Sonra Okunmadı Olarak İşaretlenebilir mi?

Başka uygulamalarda kullanılmakta olan bu özellik instagram için şuan mevcut değildir. İsterseniz belirttiğimiz yöntemlerle ‘Görüldü’ iletisinin ulaşmasını engelleyebilirsiniz ancak mesajı okuduktan sonra okunmadı olarak işaretleyemezsiniz.

Aklınızda bulunsun kısıtlama yöntemiyle mesajı okuduktan sonra siz DM kutunuzdaki bildirime tıklayana kadar sadece bir bildirim olarak kalacaktır. Bu nedenle risk almamak en güzel seçimdir.

Gönderdiğim Mesajlarda ‘Görüldü’ Neden Çıkmıyor?

Burada aklınıza gelmesi gereken ilk husus karşı tarafın mesajınızı görmemiş olmasıdır. Ancak karşı tarafla mesajlaşmaya devam ettiğiniz halde hala bu problemle karşılaşıyorsanız büyük ihtimalle bağlantı kaynaklı bir sorun vardır. Bu sorun sizden ya da karşı tarafın bağlantısından kaynaklanabilir. Bağlantıları kontrol ettikten sonra tekrar deneyebilirsiniz. Sorun yine de düzelmezse uygulamanın güncellemelerini kontrol edin. Son çare olarak ise uygulamayı silip tekrar yükleyin. Büyük ihtimalle sorun bu şekilde çözülecektir.

Son Görülme Özelliği Nedir?

Instagram’a gelen güncellemelerle birlikte kullanıcılar sizin o an uygulamada aktif olup olmadığınızı ya da en son ne zaman aktif olduğunuzu görüntüleyebilir. Bu özeliği kapattığınızda ise aktiflik durumu ne siz ne de diğer kullanıcı tarafından görülemez.

İnstagram Gizli Yöntemler
İnstagram Dm Görüldü Yapmadan Okumanın Yolları

İnstagram Son Görülme Özelliği Nasıl Kapatılır?

İnstagram son görülme özelliğini kapatmak için izlemeniz gereken yollar;

  • İnstagram profilinize gelin ve sağ üstteki menüye tıklayın.
  • Buradan ‘Ayarlar’ a geçiş yapın.
  • Karşınıza gelen listede ‘Hareket Durumu’ kısmına tıklayın.
  • Bu özelliği devre dışı bırakın.
  • Son görülme özelliğini kapatmış oldunuz.

Kimler Size DM Yoluyla Ulaşabilir?

İnstagram uygulamasının güzel özelliklerinden birisi de kimlerin size mesaj yoluyla ulaşabileceğini belirleme şansınızın olmasıdır. Bu izinleri düzenlemek için yapmanız gerekenler ise şunlardır:

  • İlk olarak instagram profilinize gelin.
  • Sağ üst tarafta bulunan ‘Menü’ kısmına tıklayın.
  • Ayarlar’a gelerek ‘Gizlilik’ seçeneği üzerine dokunun.
  • Karşınıza gelen listede ‘Mesajlar’’ı seçin.
  • Burada yaptığınız tüm ayarlar ile gönderilen mesajların sohbet kutusuna mı yoksa istekler kısmına mı gönderileceğini belirleyeceksiniz.

Seçim yapabileceğiniz bazı gruplar;

  • İnstagram’daki takipçilerin
  • Facebook arkadaşların veya Messenger’da sohbet ettiğin kişiler
  • Facebook’taki arkadaşlarının arkadaşları
  • Telefon numaranı bilen kişiler
  • Facebook’taki diğer kişiler
  • İnstagram’daki diğer kişiler
  • Seni grup mesajlarına kimler ekleyebilirdir.

Bu seçenekleri istediğiniz gibi düzenlediğinizde, tercihleriniz doğrultusunda mesajlar ya gelen kutunuza ya da istekler kutunuza otomatik olarak düşer.

Yorum Yap